Graag laat ik een beetje van mijzelf aan jullie zien door mijn verhaal met je te delen. 

In juli 2016, tijdens onze huwelijksreis naar Sri Lanka en de Malediven, nam ik het besluit om bij terugkomst mijn baan op te zeggen en in het ‘diepe’ te stappen. Wat een complete VERANDERING!

Mijn missie met mijn bedrijf is; ‘Ultieme belevenissen en herinneringen creëren, waarbij het volledig ontzorgen het uitgangspunt is’.

Tijd voor verandering

Het moment dat ik als zelfstandig ondernemer startte, zat ik vast in de baan die ik toen had. Als groentje kwam ik bij deze baan terecht, waar ik alle ruimte kreeg voor ontwikkeling en groei. Maar na 6 jaar was er voor mij geen verdere groei meer mogelijk. Ik heb die trigger juist nodig, zodra ik merk dat ik stil sta ga ik verder kijken naar andere mogelijkheden om mij te ontwikkelen. Daarnaast kwam ik er tijdens mijn huwelijksreis achter (even uit je vaste structuur helpt je bepaalde inzichten te zien) dat ik leefde van weekend naar weekend, doordeweeks stond ik op de automatische piloot. “Maandag start de werkweek, om 10.00 uur koffiepauze, is het al bijna 12.30 u.? Tijd voor de lunch! Ah 16.00 uur, bijna klaar met werken!”

ECHT VERSCHRIKKELIJK! Ik wist al wat ik 6 weken later op diezelfde dag zou doen en dat gaf mij een benauwd gevoel. Ik was letterlijk ingekakt en deed dus helemaal niet wat ik eigenlijk leuk vind.

Waar kom ik vandaan

Dat er een dag zou komen dat ik mijn eigen bedrijf ging starten was voor mijn omgeving geen verrassing. Het ondernemen zit in mijn bloed, met een familie vol ondernemers. Ik heb dan ook zelf altijd sterk het beeld gehad om in de evenementenbranche als zelfstandig ondernemer te starten. 

Ik ben opgegroeid in een klein hecht dorpje ‘de Kwakel’, waar bij mij thuis en in het dorp de mentaliteit van ‘geen poespas’ en ‘lekker normaal zijn’ geldt. Heerlijk is dat! Tot enkele jaren geleden heb ik altijd gehandbald, fantastische sport en een geweldige uitlaatklep. Helaas is dit niet meer te combineren met de flexibele werktijden die ik nu heb en houd ik het nu bij cardio en gewichten spelen in de sportschool. Niet op heel professioneel niveau ben ik bang, maar goed genoeg voor mij!

Owner Sylvia Peek Events

De sprong in het diepe..

In augustus 2016, na terugkomst van onze huwelijksreis, besloot ik de sprong in het diepe te maken. Ik was vastberaden om als zelfstandig ondernemer prachtige events te gaan organiseren. En tot de dag van vandaag is dat de beste keuze die ik ooit gemaakt heb, naast het trouwen met mijn man dan😉

Sprong in het diepe..

Waarom de evenementenbranche zal je misschien denken. Ik heb mijzelf ook vaker afgevraagd hoe ik daarbij ben gekomen. Ik denk dat het ergens begint met dat ik zelf ontzettend houd van gezelligheid en een wijntje drinken, een feestje bouwen en lol hebben. Daarnaast kom ik steeds terug bij de charme en schoonheid van deze branche; ‘Het is een hectische branche, veel verschillende facetten die samenkomen en een branche die voortdurend aan verandering onderhevig is. En bovenal het samenbrengen van mensen en een belevenis voor deze mensen creëren. Zodat ze ultiem en onbezorgd  van een avondje/dagje/etc. kunnen genieten. Heerlijk vind ik dat!’

Ik ben geen sales tijger met gladde praatjes, daar heb ik (en waarschijnlijk met mij een heleboel anderen) echt een affiniteit voor. Wel zie ik veel in de praktijk dat het zonde is als een event niet professioneel wordt georganiseerd. Echt een gemiste kans! Een evenement organiseren doe je niet zomaar even naast je huidige werkzaamheden en je gezin. Er gaat een hoop werk in zitten. Daarbij wil je op de dag zelf toch ook kunnen genieten en niet bezig zijn met ontvangst van leveranciers,  ze op de juiste plek neerzetten en noem maar op?

Ondersteunende factor

Het organiseren van een evenement is steeds weer een hele uitdaging, waar veel tijd in zit. Ik zou een ondersteunende factor kunnen zijn in de organisatie hiervan, denk dan aan bruiloften, personeelsfeestjes, jubilea, workshopdagen, heidedagen. Ik draag originele ideeën aan, je kunt gebruik maken van mijn netwerk van leveranciers en dit bespaart je tijd! 

Daarnaast merk ik dat het voor jou als organisator fijn is om ondersteund te worden tijdens het evenement zelf, bijvoorbeeld door als contactpersoon voor leveranciers op te treden en het evenement te begeleiden, zodat je zelf ook gewoon kunt genieten van het evenement!

Het is mijn missie om jou samen met je genodigden volledig te ontzorgen en een unieke belevenis te creëren. Waar jij als bezoeker van kan genieten in samenzijn met andere mensen, zodat er blijvende herinneringen worden gemaakt.

Evenementen organisatie

Weetjes over mij

  • ‘Een organisatie talent’ ben ik, of zoals ik het liever omschrijf; ‘ik ben zo’n georganiseerde vrouw die blij wordt van structuur en die werkt met lijstjes. Overal maak ik lijstjes van (ik leg ze zelfs af en toe voor mijn man neer😉) en mijn papieren moeten op nette stapeltjes in de juiste volgorde liggen.
  • Om mij heen moet alles opgeruimd en schoon zijn. Een schilderij moet recht hangen, stof van de plinten en ik zie het als een stoel of tafel scheef staat. Heb je zo een beeld😉? Stiekem schaam ik mij er een beetje voor, maar deze structuur en geordendheid helpt mij juist om in de hectiek van het organiseren van een event overzicht te krijgen.
  • Ik houd van wijntjes drinken. Zoveel mogelijk verschillende soorten en smaken. Hoe complexer de wijn, hoe interessanter en lekkerder ik het vind. En op avonden met vrienden kan het tempo soms iets te hoog liggen. The day after; ‘Ik drink nooit meer wijn!!!’. Totdat het weer weekend is dan… Herkenbaar😉??
  • Verder is naast mijn man, ons hondje een grote liefde. Django is een eigenwijze Engelse Stafford, die ontzettend houdt van aandacht, kroelen en op de kippen van mijn ouders te jagen. Oeps!!
  • Mijn lievelingskleur is mint-groen. Deze kleur vind je terug in mijn huis, kleding en zelfs met onze bruiloft was deze kleur de ‘rode draad’😉!
  • Goede misdaadboeken lezen vind ik heerlijk! Het brengt je echt even helemaal in een andere wereld. Aanraders zijn de boeken van David Baldacci, Serie Q van Jussi Adler Olsen en Tess Gerristen boeken!
  • “Let it go, let it gOOOOoo”. Jaaaa Frozen is echt mijn favo film. Wij hebben deze film zelfs in de bioscoop gezien.

Genoeg over mij, Wie ben jij?

Wat leuk dat je mijn hele verhaal gelezen hebt. Dit geeft een goed beeld van wie ik ben en hoe ik als ondernemer in elkaar zit. 

Nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd wie jij bent, wat jij doet en waar jij zoal tegen aan loopt. 

Wat is de reden dat jij op mijn pagina bent gekomen? Heb je het gevoel dat ik jou kan helpen bij de voorbereidingen van jouw feest? Weet je niet waar je moet beginnen? Is het een chaos in je hoofd? Of vraag je je af bij welke leveranciers (catering, locatie, foodtrucks, etc.) je het beste kan aankloppen? En ik ben natuurlijk nieuwsgierig naar de dromen die je hebt voor het organiseren van een onvergetelijk event.

Ik daag je daarom uit om actie te ondernemen! Laat hieronder een bericht achter. Dan neem ik binnen 2 dagen contact met je op om kennis te maken en te sparren over jouw evenement.

Wil je meer tips en inspiratie? Volg mij dan ook op: @sylviapeek

let's meet!